Resultats de la cerca bàsica: 8

Diccionaris terminològics  | Alimentació. Gastronomia
1. tanc de fred
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Recipient, generalment d'acer inoxidable, que serveix de dipòsit de refrigeració i conservació de llet crua. [...]
2. tanc de quallar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Recipient, generalment d'acer inoxidable, en el qual tenen lloc diferents processos de l'elaboració del formatge. [...]
3. guia passa-safates
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plataforma horitzontal d'acer inoxidable, normalment adjacent a un taulell, que serveix de suport per a transportar safates. [...]
4. ratlladora de formatge
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Làmina acanalada, generalment d'acer inoxidable, amb forats de vores alçades i tallants emprada per a ratllar formatge. [...]
5. motlle
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Contenidor d'acer inoxidable o de plàstic alimentari en el qual s'aboca la quallada per donar-li forma i perquè s'escorri. [...]
6. taula de treball
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Taula llisa d'acer inoxidable lleugerament inclinada, amb els laterals una mica elevats i una sortida a la part inferior, on es col·loquen els formatges un cop emmotllats. [...]
7. lira de tall
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Estri en forma de lira, amb un mànec que es bifurca en dos extrems i un fil d'acer inoxidable que els connecta, que serveix per a tallar formatges de pasta tova o delicada. [...]
8. lira
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Estri d'acer inoxidable que porta un conjunt de fils o làmines metàl·lics, separats i paral·lels entre si, que serveix per a tallar la quallada, generalment enzimàtica, en grans de mida diversa segons el formatge que es vol elaborar. [...]